Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2007

Ψιλικατζίδικα-παντοπωλεία: μια διεθνής ανασκόπηση

Με τη φράση «Έβγα να πάρεις ΕΒΓΑ» οι πλανόδιοι παγωτατζήδες προσκαλούσαν μικρούς και μεγάλους να γευτούν τα λαχταριστά παγωτά της εταιρίας.
Με τη φράση «Έβγα να πάρεις ΕΒΓΑ» οι πλανόδιοι παγωτατζήδες προσκαλούσαν μικρούς και μεγάλους να γευτούν τα λαχταριστά παγωτά της εταιρίας από την εποχή του Μεσοπολέμου μέχρι την δεκαετία του 70. Τα μικρά αυτά παντοπωλεία - ψιλικατζίδικα ήταν συνδυασμένα και με το κόκκινο τηλέφωνο.
Σήμερα δεν υπάρχουν πια!


7-Eleven, Inc.
Μια διεθνής πλέον εταιρεία, με παντωπολεία-ψιλικατζίδικα, που ξεκίνησε το 1946 από το Τέξας μένοντας ανοιχτό απο τις 7 το πρωί μέχρι της 11 το βράδυ (εξ ου και το όνομα). Σήμερα είναι πολυεθνική με υποκατάστηματα σε πάνω από 20 χώρες και είναι στο Γιαπωνέζικο χρηματίστηριο.


Image:Couchetard convenience store1.jpg
Στο Καναδά ψωνίζουμε στη Couche Tard (κοιμήσου αργά, με το σήμα της κουκουβάγιας), με 5000 υποκατάστήματα. Μπορειτε να την παρακολουθείτε στο Καναδέζικο χρηματίστηριο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λες σε μερικά χρόνια να δούμε και τις "24 ώρες" του φίλου μου του Τιμόθεου (ξέρεις εκεί στο δρόμο για το ψήλωμα)στο χρηματιστήριο με αλυσίδα καταστημάτων ανά την υφήλιο;
Νάσαι καλά!Χαιρετίσματα απ' το νησί Και πού είσαι,αν χρειαστείς καμιά κουβερτούλα ή να σου πλέξουμε καμιά μάλλινη καλτσούλα για το μέτωπο εκεί,πέστο μας...