Δευτέρα, Μαρτίου 31, 2008

Δεν είναι Πρωταπριλιάτικο το τοπίο!

Το παγκάκι στο πάρκο μπροστά στο σπίτι μας. Η φωτογραφία είναι από τις 9 Μαρτίου αλλά ακόμα και σήμερα το κόκκινο παγκάκι μόλις φαίνεται
Τις αλυσίδες τις γύρισα τρείς φορές γύρω από τον άξονα για να κοντύνω την κούνια για τα παιδιά
Στο μεγάλο πάρκο-βουνό της πόλης, τα σκιουράκια τα έχουν παίξει καθώς δεν βρίσκουν τροφή.
Πιο κάτω οι παγωμένες φυσικές "τσουλήθρες" που τρελαίνουν τα παιδιά και παγώνουν εμάς τους γονείς καθώε καρτερικά τα παρακολουθούμε να ουρλιάζουν κατεβαίνοντας με τις πλαστικές "λεκάνες" που επιταγχύνουν την κάθοδο και την κάνουν περιστροφική. (Η Λάουρα με πλήρη εξοπλισμό)
Posted by Picasa

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου



Κυριακή 30 Μαρτίου γιορτάστηκε η διπλή μας γιορτή καθότι την προηγούμενη Κυριακή ήταν Πάσχα για τους Καθολικούς. Στην εκκλησία ένα κορίτσι και ένα αγόρι ντυμένα με τις εθνικές μας στολές, μας συνόδευσαν στις θέσεις των επισήμων. Η λειτουργία στα Ελληνικά και στα Αγγλικά και ο λόγος από τον Μητροπολίτη Σωτήριο, Τορόντο. Η πρόξενος μας μίλησε και στις τρείς γλώσσες (Γαλλικά, Αγγλικά, Ελληνικά).

Μετά την δοξολογία προχωρήσαμε τρία τετράγωνα πιο πέρα για την παρέλαση. Κράτησε δυο γεμάτες ώρες! Σχολεία Ελληνικά, σύλλογοι και οι πρόσκοποι και οι βετεράνοι πολέμου. Στολές, άρματα, και το Εθνικό φρόνημα υψηλό.
Ο Πανος και η Λάουρα ανέμιζαν τις σημαίες της Ελλάδας, του Quebec, και του Canada.
Απολάυστε περισσότερες φωτογραφίες στο http://picasaweb.google.com/efi.pilarinu/25MartiouParade
Μια πολύ όμορφη μέρα μέσα στον μακρύ χειμώνα που ακόμα κρατεί. ΄Ηλιος, χωρίς αέρα, και μηδενική θερμοκρασία.
Posted by Picasa

Σάββατο, Μαρτίου 01, 2008

Σκι στα βουνά Laurentians

Τα πολλά λόγια περιττεύουν! Έμαθα και σκι καθώς η Λάουρα (γκρίζα) και ο Πάνος (θαλασσί) "πετάνε".
Οι κλασσικές Γαλλικές χιονοδρομικές διακοπές των παιδιών με βοήθησαν πολύ. Κάθε μέρα 4 ώρες στο βουνό και ή παραιτείσαι ή το κατακτάς. Αν δεν είχα την υποστήριξη του Χαρη, η παραίτηση μου θα έιχε υποβληθεί εις πολλαπλούν. Αλλά η ευχαρίστηση είναι μεγάλη στο βουνό, στα δένδρα, στο χιόνι, με τα παιδιά, ακόμα και όταν είναι -15C και καταβαίνεις σφαίρα το βουνό και ο αέρας σου ξυρίζει το πρόσωπο.
Ο τεχνικός όρος για να φρενάρεις είναι "πίτσα", καθώς πρέπει να σχηματίζεις με τα σκί σου μια γωνία με την κορυφή της μπροστά. Στην Αμερική η γωνία η το τρίγωνο είναι πιο αναγνωρίσιμο σαν το σχήμα μιας μερίδας πίτσας.

Ο Πάνος βέβαια δεν θέλει να πολυ κανει "πίτσα" γιατί θέλει να πηγαίνει "σφαίρα". Δεν θέλει να κάνει "βιράζ" που έιναι οι ελικοειδείς κινήσεις για την κατάβαση στις απότομες πλαγιές. Η Λάουρα από την άλλη είναι σαν κύκνος στο χιόνι!
Posted by Picasa

Το ταξίδι μου στο Τέξας - πινακίδες και αγάλματα

Ταξιδέυοντας για το Χιούστον, Τέξας οι επιβάτες περνάνε τελωνιακό έλεγχο στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ.
Γιατί δεν έχουν στήσει παρόμοιο αλατοπίπερο και στο Ελευθέριο Βενιζέλος για τους ταξιδέυοντες προς ΗΠΑ?

Για όσους δεν έχουν παρατηρήσει ότι ηλεκτρονικό παπάκι έχει λάβει περίωπτο θέση μετά τα φαγητά.
Να μια καλή ιδέα για το Mall στην Αθήνα: μια φούξια λιμουζίνα που μπορεί να σε πάρει άπό το σπίτι να σε φέρει στο εμπορικό κέντρο, η απλά να κάνει βόλτα η παρέα στο Mall.
Σε ένα παλαιοπωλέιο σε ένα χωριουδάκι που σταματήσαμε με την Μάγια και τον Ατούλ, η ταμπέλα λέει ότι μιλάνε Τεξανά! Το μαγαζί ήταν κλειστό για το μεσημεριανό γέυμα αλλά αρκετά πράγματα κρεμόντουσαν απέξω χωρίς να φοβούνται ότι θα τους κλέψουν. Η ιδιοκτήτρια που ήρθε αργότερα μας είπε οτι μερικές φορές πελάτες αφήνουν και μια επιταγή (τσέκι) διπλωμένη στο αντικέιμενο που θέλουν να καπαρώσουν.
Posted by Picasa