Δευτέρα, Νοεμβρίου 19, 2007

Χειμερινό εορτολόγιο

21 Νοεμβρίου εορτάζεται ως "No Music Day". Ένα πενταετές πρόγραμμα που ακολουθέι και ο ραδιοφωνικός σταθμός του BBC σαν διαμαρτυρία στο γεγονός ότι η μουσική έχει τόσο "εξευτιλιστεί" (στα ανσανσέρ, στα malls, στον κινηματογράφο, στις ταβέρνες) που έχει γίνει αυ΄το που ονμάζεται στην φυσική και στην στατιστική "white noise". (www.nomusicday.com)

23 Νοεμβρίου άρχισε στο Vancouver να εορτάζεται "Buy Nothing Day" σαν διαμαρτθρία στον υπερκαταναλωτισμό μας. (http://adbusters.org/metas/eco/bnd/)

Ακολουθέι φυσικά ο Δεκέμβρης με το γνωστό βαρύ οναμαστικό εορτολόγιο.
Α, και να μην ξεχάσω να σας θυμίσω ότι έχω τα γενέθλια μου στις 16 Δεκεμβρίου και περιμένω τις σκέψεις-συμβουλές σας (comments on my blog) για τα 45 επίγεια χρόνια που τρώω, κλαίω, μιλάω, γράφω, και ταξιδεύω.


Χρόνια πολλά σε όσους εορτάσουν μια από τις λίγες μέρες που απομένουν σε αυτό το ημερολογιακό έτος.

Χριστουγεννιάτικη Παρέλαση

΄Ενα μήνα πριν την εορτη του Αγίου Διονυσίου, στις 17 Δεκεμβριου, έγινε η Χριστουγεννιάτικη παρέλαση. Κράτησε κοντα 2 ώρες και πιστέψτε το να κάθεσε ακίνητος με με μηδέν βαθμούς για τόση ώρα δεν είναι απλό.
Αλλά τα άρματα και οι στολές και τα τραγούδια...και στο τέλος ο Άγιος Βασίλης ήταν πάρα πολύ όμορφα.



















Posted by Picasa

Κυριακή, Νοεμβρίου 04, 2007

Φθινόπωρο στο Montreal

Η Πόλη από ένα σημείο του Mount Royal (το βουνό, δάσος) που στέκεται στο κέντρο της.

Ένα στρώμα φθινοπωρινά φύλλα.
Στο ενδιάμεσο....πράσινο, πορτοκαλί, κ'οκκινο, κίτρινο==> μαύρες βούλες, καφετιά, στο χώμα.

Ένας θάμνος και ένα δένδρο στα χρώματα της φωτιάς πριν καταλήξουν στην περιοχή της χρωματικής παλλέτας με τα κίτρινα.

Τα χρώματα πριν την πτώση......

Hallowen -- των Αγίων Πάντων

Στη λαική το τέλος Οκτωβρίου είναι σαν μια γκαλερί με πινελιές φθινόπωρου και μυρωδιές Hallowen .



Ο Δήμος μοιράζει ειδικές σακούλες σκουπιδίων για την συλλογή των φύλλων από τους κήπους και στην βιβλιοθήκη στο πάρκο μπροστα στο σπίτι μας, τα παιδιά διαγωνίζονται για την ωραιότερα διακοσμιμένη κολοκύθα.
υ.

Το Hallowen είναι μια γιορτή που λίγοι γνωρίζουν ότι είναι Ιρλανδική και παγανιστική. Στην εξέλιξη της στην Βόρεια Αμερική, διανθίστηκε με τις εποχιακές κολοκύθες και άλλα έθιμα που δεν έχουν άμεση σχέση με τον αρχικό εορτασμό της επικοινωνίας μας με των κόσμο των ψυχών.

Τα χρώματα του Hallowen που γιορτάζεται στις 31 Οκτ. (με 2 εβδομάδες προετοιμασίας στις γειτονιές) είναι πορτοκαλί (κολοκύθες σκαλισμένες και διακοσμημένες σαν λατέρνες, φθινόπωρο, φωτιά) και μαύρο (νυχτερίδες, αράχνες, μάγγισες, βαμπίρ).
Τα παιδιά μόλις νυχτώσει πάνε σπίτι-σπίτι στις γειτονιές και τους δίνουν γλυκά!
Ο Πάνος με ένα ζύμπιλι στον ώμο και η Λάουρα με ένα πλαστικό μπόλ εισέπραξαν ματζούνια, καραμέλες, σοκολάτες και ότι χρωματιστό και χρωστικό καραμελοειδές κυκλοφορεί.