Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2007

Η Ζάκυνθος αιμορραγεί από σκάνδαλα και αποκαλύψεις

Μπόμπα στο Δημαρχείο
(κυκλοφόρησε σε παφλέτι...ανώνυμο)

Τι πήγαμε να πάθουμε παιδία στο Ξενία.
Μπόμπα μεγάλη βάλανε με περισσή μανία
να κάψουνε ηθέλανε όλα τα ντοκουμέντα.
Και όσους εσκοτώνανε θα τσου κερνούσαν μέντα.

Βρε Δήμαρχε τι ήθελες να μας σκοτώσεις ούλους;
Μήπως σου μπήκε στο μυαλό ότι μας είχες δούλους;

Κι εσύ υπαλληλάκο μου, ήθελες μεγαλεία
αναβατόρια ασανσέρ μερσέντες μεσαλίνες
όλα τα έκαμες σωρό δίπλα στσι καβαλίνες.

Ήρθε κι ο άλλος αρωγός αυτός απ’ τον Μωρέα,
χοντρός αρούκουτος κοντός και τη περνούσε ωραία.
Μεταφορούλες έκανε, οργάνωνε εκδρομούλες
μα ξέπεσε στα εκρηκτικά έκαμε μπομπούλες.
Τι να σας πώ μωρέ παιδιά, ΑΙΣΧΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΥΝΗ.
Μια συμμορία για τα λεφτά θα ‘φερνε τέτοια οδύνη;

Κι εσύ καημένο πόπολο έχεις το μερδικό σου,
Κοιτάς το νιτερέσο σου, ψηφίζεις το γιατρό σου
Μα έτσι δόλιο μου, περνάς θηλιά εις το λαιμό σου.

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2007

Οι στάχτες σας, και η επίπλωση σας

Στην igoogle σελίδα μου έχω μεταξύ άλλων καταχωρήσει και μια ιστοσελίδα με "ενδιαφέροντα θέματα"(Interesting things of the Day) http://itotd.com/ και καμιά φορά τους ρίχνω μια ματιά.
Σήμερα λοιπόν, πήρε το μάτι ένα άρθρο "Planning your own funeral" = "Προγραματίζοντας την κηδεία σας". Γεια όσους διαβάζουν αγγλικά, http://itotd.com/articles/649/planning-your-own-funeral/

Οι στάχτες σας στη θάλασσα. Neptune Society ειδικεύεται σε αυτό.

Οι στάχτες σας για την αναστήλωση της Ατλαντίδας. Οι στάχτες σας μπορούν να φυλαχτούν σε κομμάτια από μπετόν που θα χρησιμοιηθουν για το χτίσιμο ενός μνημέιου μέσα στον ωκεανό κοντά στο Μιάμι που θα είναι το Atlantis Memorial Reef .

Οι στάχτες σας στο διάστημα. Η εταιρία Memorial Spaceflights στέλνει τις στάχτες στο διάστημα. Οι τιμές αρχίζουν από $500 για μιά κοντινή βόλτα, $1300 για μπείτε σε τροχιά, και $12,500 για να πάνε στο φεγγάρι.

Οι στάχτες σας σε διαμάντι. Η εταιρία LifeGem συμπιέζει τις στάχτες σας και φτιάχνει ένα διαμάντι! Τιμές από $3,300 - $25,000.

Επιπλώσεις για την μετέπειτα ζωή! Αν δεν σας ταιριάζει η ιδέα του να γίνεται στάχτη, τότε διαλέξτε τα έπιπλα σας από την εταιρέια CasketFurniture.com, που φτιάχνει από καναπέδες, τραπεζάκια σαλονιού, κρεβάτια, και άλλα που μπορούν να γίνουν φέρετρα όταν έρθει η ώρα.

Εικόνες και σκέψεις

Πάσχα 2004 - Φιλιτά 54

Πάσχα 2005 - Πλάνος

Λάτρευε την Φυσική και όταν η μάνα έβραζε μακαρόνια της εξηγούσε το φαινόμενο της όσμωσης, για να κατανοήσει ότι η κατάλληλη στιγμή που πρέπει η μαγέιρισσα να προσθέσει το αλάτι στο νερό δεν είναι τυχαία.
Λάτρευε την Μεταφυσική και για αυτό μελετούσε, έδινε διαλέξεις στη Στοά, και μούδινε το Τρίτο Μάτι του Κρισναμούρτι να διαβάσω στα πρώτα διψήφια μου χρόνια (αυτά τα βιβλία τα αγόραζε από τον τότε πλανόδιο πωλητή που επισκεπτόταν το νησί λίγες φορές το χρόνο...κιβώτια).

Είναι κλειστό το σύστημα....είχαμε συμφωνήσει σε αυτό με τον πατέρα.
Τώρα λοιπόν που το σώμα σου αποσυντείθεται, νοιώθω την ενέργεια σου να ταξιδεύει και εγώ σαν αρπακτικό να λειτουργώ στην ηλεκτρομαγνητική διάσταση και να απορροφώ τα κύματα που αιωρούνται χωρίς κανένα περιορισμό.
Οποία δυνατή παρουσία χαμηλών τόνων! Οποία δυνατή απουσία!
Posted by Picasa

Αποσπάσματα από blogs Ζακυνθινών

Αντιγράφω απο το μπλόγκ του "Η καλύβα του παππού"
Ένας κόσμος που φεύγει
Έφυγε πλήρης ημερών ο Δ.Π. - ο "Γιατρός", όπως τον προσφωνούσαν οι πιο πολλοί στο νησί.
Και στην κηδεία του, χιλιάδες κόσμος προσκύνησε τη σορό του.
Επικήδειοι πολλοί, κάποιοι σχοινοτενείς και ολίγον τυπικοί, αλλά οι πιο πολλοί βιωματικοί - όπως εκείνος ενός άλλου γιατρού, που είπε πως ο Δ.Π. ήταν ο τελευταίος γιατρός, μια και στην εποχή μας γεμίσαμε οφθαλμιάτρους, γυναικολόγους, επιστήμονες κάθε ειδικότητας, τέλος πάντων, αλλά δεν έχουμε πια γιατρούς.
Και το πιο έντονο, εκείνη η απλή, γερμένη γυναικούλα, που πλησίασε κάποια στιγμή, αφού όλοι οι παράγοντες της νήσου είχαν εκφωνήσει τους δικούς τους λόγους, και με έκδηλη συγκίνηση ευχαρίστησε τον εκλιπόντα, που την βοήθησε να μεγαλώσει δώδεκα παιδιά.
Είχε διατελέσει, μεταξύ άλλων, δήμαρχος και βουλευτής. Αλλά αυτά έμοιαζαν να μπαίνουν στο περιθώριο, στη σκιά του ήθους με το οποίο διακόνησε τον άνθρωπο - όλοι ήξεραν πως συχνά δεν έπαιρνε χρήματα από τους ασθενείς του.
Ήταν ο πατέρας ενός καλού μου φίλου.
Κι εγώ διερωτώμαι, εν αφελεία, πόσοι από εκείνους που ζητούν/ εκλιπαρούν/ εκβιάζουν την ψήφο μας την Κυριακή έχουν να καυχηθούν για κάτι ανάλογο.

Ακολουθεί σχόλιο του π. Παναγιώτη Καποδίστρια.
Αυτός ο υπέροχος Κόσμος ΔΕΝ φεύγει, αγαπητοί μου. Παραμένει ολοζώντανος, υπομένει κι επιμένει... Έστω και ως ανάμνηση. Γλυκειά όμως και καλότατη ανάμνηση, στην οποίαν μπορούμε να στηριζόμαστε και να προχωρούμε. Διότι, σε ποιούς σημερινούς να στηριχθούμε; Η εκκωφαντική πτώση του σύγχρονου Δημάρχου Ζακυνθίων αναδεικνύει το ηθικό παράστημα του πρώην Δημάρχου και Βουλευτή μας Διον. Πυλαρινού πολύ πολύ ψηλά!!! Και πολύ βαθιά στην ψυχή μας!

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2007

Αποσπάσματα από τον τοπικό τύπο Ζακύνθου

ΕΡΜΗΣ Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007


Από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ο Διονύσης Πυλαρινός βρίσκεται μακριά από την αγαπημένη Ζάκυνθο την οποία θα ατενίζει από ψηλά.

Ο πρώην Βουλευτής και Δήμαρχος, ο Γιατρός Διονύσης Πυλαρινός, έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία στο κρεβάτι λόγω της εγκεφαλικής αιμορραγίας που είχε υποστεί.
Ο Διονύσης γεννήθηκε το 1927 στο Σαρακινάδο και έμαθε τα πρώτα του γράμματα στη Ζάκυνθο .Πέρασε στη ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αφού ολοκλήρωσε και τη διδακτορική του διατριβή εργάστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Επέστρεψε στη Ζάκυνθο το 1957.Δυο χρόνια αργότερα παντρεύτηκε τη Λωρέττα Λογοθέτη και απέκτησε μαζί της τρία παιδιά την Έφη την Ελένη και το Χαράλαμπο.
Από το 1962 μέχρι τι 1986 εργάστηκε σαν γιατρός στο Νοσοκομείο Ζακύνθου όπου έγινε Διευθυντής της παθολογικής κλινικής.
Τον Οκτώβριο του 1986 Εξελέγη δήμαρχος Ζακυνθίων και το 1989 εξελέγη βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση Τζανετάκη.
Διατέλεσε επί μακρόν Πρόεδρος του Μουσείου Σολομού και Επιφανών Ζακυνθίων. Πριν από ένα χρόνο στη διάρκεια ταξιδιού του στην Κύπρο, στις 23 Σεπτεμβρίου 2006, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και από τότε η υγεία του κλονίστηκε σοβαρά.
Υπέκυψε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο σπίτι του στον Πλάνο.
Σήμερα στις 4.30 το απόγευμα θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία στην εκκλησία της Ανάληψης και εκεί θα τον αποχαιρετήσουν οι φίλοι και οι γνωστοί ενώ το τελευταίο αντίο θα του πουν στο κεντρικό νεκροταφείο της πόλης στην οδό Αναπαύσεως όπου θα γίνει η ταφή του.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους από τον Ε. Τον εκλεκτό Διονύση θα τον θυμόμαστε πάντα με το γλυκύτατο ύφος του, με το ευγενικό του χαμόγελο και την ηρεμία του. Διακρίθηκε ως γιατρός και ως άνθρωπος ενώ η Ζακυνθινοί τον τίμησαν δυο φορές ,στην θέση του πρώτου δημότη και στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου.
*Επιθυμία του ίδιου και της οικογένειας του είναι όπως αντί στεφάνου κατατεθούν από τους ενδιαφερόμενους δωρεές υπέρ του Μουσείου Σολομού και επιφανών Ζακυνθίων.


ΕΡΜΗΣ Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Το τελευταίο αντίο στον Διονύση Πυλαρινό.

Εκατοντάδες Zακυνθινοί πέρασαν χθες το απόγευμα από την εκκλησία της Ανάληψης για να αποχαιρετήσουν το γιατρό Διονύση Πυλαρινό που έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 80 ετών αφού για ένα χρόνο ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα υγείας μετά το εγκεφαλικό που είχε υποστεί.
Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στις 4.30 το απόγευμα και την παρακολούθησαν οι φίλοι και οι συγγενείς.
Συντετριμμένη η οικογένεια του δεχόταν τα συλλυπητήρια του κόσμου και αφού ολοκληρώθηκε η τελετή πήραν το λόγο και εκφώνησαν επικήδειους ο
Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο πρόεδρος του Μουσείου Σολωμού Γιάννης Παπαδάτος, ο Αντιδήμαρχος Χάρης Βασιλόπουλος, ο γιατρός Γιάννης Βίτσος ως εκπρόσωπος του ιατρικού συλλόγου ο Διονύσης Αυγουστίνος από τη Στοά «Ο ΑΣΤΗΡ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» και ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος ως εκπρόσωπος του Νοσοκομείου.
Με την συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.
Ο Βουλευτής, ο Δήμαρχος μα πάνω από όλα ο άνθρωπος Διονύσης Πυλαρινός έφυγε από κοντά μας ήσυχα και ήρεμα έτσι όπως ήταν ο χαρακτήρας του.
Αιωνία του η μνήμη.

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΘΟΣ Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου.

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Τις τραγικές ειδήσεις, της εφημερίδας μας*, δεν πρόλαβε να διαβάσει ο αείμνηστος γιατρός ,δήμαρχος και βουλευτής Ζακύνθου Διονύσιος Πυλαρινός ,που απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών το Σάββατο στο σπίτι του στη Ζάκυνθο. Ο εκλιπών διακρίθηκε για την επιστημονική, κοινωνική και επαγγελματική του καταξίωση, και ως πολιτικός υπήρξε φιλοπρόοδος διακρινόμενος για το ήθος και την εργατικότητα του. Ως πολιτικός , ήταν πρωτοπόρος στο λόγο και πορεύθηκε με γνώμονα το μέτρο την ηπιότητα ,το σεβασμό στη διαφορετική άποψη και υπηρέτησε το τόπο του από κάθε θέση ευθύνης. Υπήρξε ιστορικό στέλεχος της Ένωσης Κέντρου και της Ν.Δ. και η απουσία του προστίθεται στις απουσίες όσων άφησαν κάτι καλό σε τούτο τον τόπο.
Αξίζει, επίσης , να σημειωθεί ότι είχε διατελέσει επί μακρόν πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου «Σολωμού και επιφανών Ζακυνθίων» το οποίο θα παραμείνει σήμερα κλειστό ενώ σε ένδειξη πένθους η σημαία του κτιρίου κυματίζει μεσίστια.

*Προφυλακίστηκε ο Δήμαρχος Ζακυνθίων.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Έφυγε ο Πυλαρινός

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε το Σάββατο ο πρώην Δήμαρχος και Βουλευτής Ζακύνθου Νιόνιος Πυλαρινός. Έφυγε και αφήνει πίσω του την γυναίκα του, τα παιδιά του, εγγόνια αλλά κυρίως έργο σημαντικό.
Έργο και προσφορά που προέκυψε από την πολύχρονη ανάμειξη του όχι μόνον με τη πολιτική αλλά και μέσα από άλλους φορείς του τόπου μας .
Αν πέτυχε κάτι για τον εαυτό, ήταν η αγάπη και η εκτίμηση των συμπατριωτών του αφού άσκησε το ιατρικό λειτούργημα με κοινωνικά κριτήρια.
Δεν επεδίωξε να αποκτήσει χρήματα.
Βοήθησε πολύ κόσμο και ως γιατρός και ως άνθρωπος.
Έφτασε σε σημείο, από ασθενείς που πήγαιναν στο ιατρείο του για βοήθεια, όχι να μην παίρνει χρήματα, αλλά να τους πληρώνει και τα φάρμακα…
Στο καλό Νιόνιο Πυλαρινέ, στο καλό γιατρέ, στο καλό εκλεκτέ συμπολίτη. Θα σε θυμόμαστε πάντοτε με το χαμόγελο, θα σε θυμόμαστε πάντοτε με τον καλό λόγο, θα σε θυμόμαστε πάντα με τα αστεία σου…Στο καλό.
Κ.Ι.Μαλαπέτσας

Ημέρα τση Ζάκυθος. Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Οι Φοίνικες του Διονύση Πυλαρινού.

Ανάμεσα στο δρόμο του Κρυονερίου και τη θάλασσα είναι ένας φαρδύς πεζόδρομος, γινόμενος από τα μπάζα της κατεστραμμένης από τους σεισμούς του 1953 πόλης.
Σ΄ αυτόν τον «πεζόδρομο», ο Διονύσιος Πυλαρινός Δήμαρχος Ζακυνθίων, εφύτεψε κατά μήκος φοίνικες. Σήμερα τους βλέπουμε και τους χαιρόμαστε να μεγαλώνουν να ομορφαίνουν και θυμόμαστε το Διονύσιο Πυλαρινό (στο λεξικό «Φοίνικας» το μυθικό πτηνό που αναγεννάται από τη στάχτη του).
Όταν γεννήθηκε ο γιος του γιού του μου είπε: «Κοίταξε τι περίεργη είναι η ζωή. Είμαι ο Διονύσιος του Χαράλαμπου Πυλαρινού και τώρα γεννήθηκε ο Διονύσιος του Χαράλαμπου Πυλαρινού!».
Ναι η ζωή συνεχίζεται!!
ΕΛΕΝΗ, προχώρησε στο δρόμο που εχάραξε ο Διονύσιος Πυλαρινός.

Μαρία Ρουσέα (ζωγράφος, αδελφή της Τζένης Ρουσσέα)