Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2007

Χιονίζει -15C

Κοσκινίζει ο ουρανός χιονάλευρο και εγώ δεν ξέρω ούτε φύλλο να ανοίξω, ούτε να ζυμώσω, ούτε να αναπλάσω. Μ' αρέσω στο ρόλο του άμαθου, μιας και επιτρέπετε.

Είδα το φεγγάρι ολόγιομο κατά τις 11 το πρωί να μας παρακολουθεί. Τα κλαδιά των δένδρων χωρίς φύλλα κάνουν σκιές στο γαλακτερό παράθυρο του μπάνιου μας και η Λάουρα φοβάται τα βράδυα όταν έρχεται να πλύνει τα δόντια της στο δικό μου νιπτήρα. Τα παράθυρα, κλασσικά, δεν έχουν παντζούρια και κάθε βράδυ κατεβάζουμε τα πλαστικά σκούρα πράσινα εσωτερικά ρολά και τραβάμε τις διπλές κουρτίνες.
Οι 'περιπατητικές" ντουλάπες είναι τέλειες. Με άπειρα συρτάρια και ράφια και από τρεις τρίμετρους σωλήνες για κρεμαστά σε διάφορα ύψη, στο δικό μου δωμάτιο. Οι δύο λάμπες από τους τέσσερις νέον σωλήνες είναικαμμένοι και η κίτρινη, τύπου Caterpillar, μεταλλική μπολντόζα που μας απαράτησε ο Πάνος λαμπιρίζει. Του την χάρισε μια Μελίνα από την ομογένεια που ξεκαθάριζε το γκαράζ καθώς τα δίδυμα της έγιναν έφηβοι.

Οι μπότες των παιδιών μοιάζουν με γαλότσες μόνο που έχουν και μια εσωτερική μπότα από τσόχινο τύπου υλικό, σαν κάτι γάντια κουζίνας με θερμομονωτικό, και εύκολα βγαίνει για να το ζεσταίνεις στο στεγνωτήριο. Παράλογη κοινωνία με τρομερό εξοπλισμό για το κρύο και 99% self service βενζινάδικα που τις περισσότερες φορές δεν έχει ούτε υπόστεγο.

Η πιο προχωρημένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, FIDO, με σήμα ένα σκύλο Χάσκι αρνήθηκε να μου πουλήσει SIM γιατί χρειάζεται δυο Καναδέζικες "ταυτότητες" με φωτογραφία. Δεν στενοχωρήθηκα διόλου καθότι Αμερικανίδα κάτοικος για πάνω από δεκαετία και επομένως συνηθισμένη σε αυτό το τροπάριο.
Έντονες ανθρωπομυρωδιές με πολύ δόση Εβραική και Αραβική από μάτσα γυναικόπαιδων.
Τα αυτοκίνητα Αμερικάνικα και οι οδηγοί δεν πρέπει να φημίζονται. Το οδόστρωμα κατεστραμένο από το πολύ το ξύσιμο των εκχιονιστικών και τις θάλασσες τα αλάτια που σκορπίζουν χωρίς οικονομία τις νύχτες όταν εμείς κουρνιάζουμε.

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου ανησυχέι την περιοχή, καθότι είμαστε πάνω σε νησιά και τα ποτάμια είναι γύρω μας. Τα χιόνια λιγοστά φέτος λένε οι ντόπιοι και εμείς έχουμε διευκολυνθεί στην προσγείωση μας. Τουλάχιστον από αυτή την άποψη.

Electrical.Fuel. Injection

1 σχόλιο:

Μπάμπης Πυλαρινός είπε...

Διαβλέπω όρεξη για συγγραφή ωραία.Χθές έσπασα ένα τηλέφωνο ... απο τη χαρά μου.Πλούσιο blog εύγε